marți, 20 ianuarie 2009

certificarea competenţelor profesionale în învăţământul liceal

http://www.ncoacademy.ro/
...
g) Hotărârea Guvernului nr. 1246/2001 privind sistemul de certificare a nivelurilor de calificare prin învăţământul profesional, liceal – filiera tehnologică şi vocaţională – şi postliceal;

h) Hotărârea Guvernului nr. 844/2002 privind aprobarea nomenclatoarelor ocupaţiilor, meseriilor şi specializărilor pentru care se asigură pregătirea profesională prin învăţământul preuniversitar, precum şi durata de şcolarizare;

i) Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 4330/2002 privind aprobarea Metodologiei de organizare şi desfăşurare a examenului pentru certificarea competenţelor profesionale în învăţământul liceal, filierele tehnologică şi vocaţională;
...
l) Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării nr. 3228/2002 şi Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale nr. 138/2002 privind echivalarea nivelurilor de calificare din învăţământul profesional, liceal – filiera tehnologică şi vocaţională – şi postliceal;
...
n) Ordinul Ministrului Educaţiei şi Cercetării nr. 4864/2002 privind unităţile de competenţă care pot fi dobândite în urma calificării prin liceu – filiera tehnologică şi şcoala postliceală;
...
s) Ordinele şi metodologiile referitoare la personalul didactic civil şi alte acte normative specifice privind organizarea şi desfăşurarea învăţământului de formare şi calificare profesională, elaborate de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale şi Familiei, după caz.
...

Tineret şi sport

http://www.gov.ro/capitolul-10-tineret-si-sport__l1a2081.html
Prima pagina » Guvernul»Obiective»Programul de guvernare 2009-2012
Capitolul 10 - Tineret şi sport

Obiective de guvernare
1. Construcţia unui sistem de securitate socială activă pentru tineri.
2. Sprijinirea angajării tinerilor în conformitate cu specializările obţinute pentru a stopa exodul forţei de muncă tinere şi specializate din ţară şi pentru ocuparea într-un grad cât mai ridicat a forţei de muncă tinere.
3. Dezvoltarea sportului de masă şi a infrastructurii sportive.
4. Valorificarea economică a activităţilor sportive şi creşterea rolului managementului sportiv. România poate beneficia nu numai din punct de vedere al imaginii pe plan mondial, ci şi în plan financiar.
5. Creşterea rolului educaţiei fizice şi a sportului în şcoli.
6. Dezvoltarea resurselor umane din domeniul sportului şi sprijinirea sportului de performanţă.

Direcţii de acţiune

Tineret

● Construirea de locuinţe sociale pentru tineri pe întreg teritoriul ţării, acordate iniţial în regim de închiriere.
● Armonizarea infrastructurii şi a cadrului juridic şi instituţional intern cu legislaţia şi directivele Uniunii Europene în materie de tineret şi sport.
● Înfiinţarea a opt centre pentru tineret în cele opt regiuni de dezvoltare, cu responsabilităţi directe în atragerea fondurilor comunitare pe domeniul tineret.
● Susţinerea tinerilor din mediul rural şi din familiile cu posibilităţi reduse în vederea asigurării egalităţii de şanse.
● Stabilirea de parteneriate strategice împreună cu Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi cu unităţile de învăţământ mediu şi superior.
● Realizarea unui parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale în vederea transformării centrelor regionale de formare profesională a adulţilor (CRFPA) în centre judeţene cu acelaşi specific (CJFPA), cu o mai mare orientare către formarea persoanelor tinere.
● Crearea bazei de date la nivel naţional cu locurile de muncă disponibile din România.
● Reabilitarea taberelor şcolare şi adaptarea lor la standardele UE, în fiecare judeţ, prin parteneriate public-private.
Sport

● Elaborarea strategiei naţionale şi a unei noi legi în domeniul sportului, armonizată cu prevederile UE în materie.
● Implicarea şi cointeresarea autorităţilor administraţiei publice locale în crearea, modernizarea şi dezvoltarea bazei materiale, precum şi a structurilor sportive din plan local şi judeţean.
● Inventarierea şi clarificarea problemelor de proprietate în legătură cu infrastructura sportivă existentă, intabularea proprietăţilor de tip public naţional şi public local.
● Clarificarea drepturilor de proprietate, de marcă a cluburilor sportive şi dezvoltarea componentei de marketing a activităţii asociaţiilor şi a cluburilor sportive.
● Organizarea de întreceri sportive, susţinute şi cofinanţate de Guvernul României.
● Reorganizarea şi adaptarea sistemului sportiv pentru persoanele cu handicap, pentru atragerea respectivei categorii de persoane către această disciplină.
● Depăşirea dificultăţilor în luarea şi asumarea unor decizii cu privire la eficienţa economică a activităţilor sportive prin schimburi de experienţă între instituţiile abilitate din ţara noastră şi din celelalte state cu o puternică tradiţie în domeniul managementului sportiv.
● Introducerea unui număr de minimum trei ore de sport pe săptămână în programa şcolară şi garantarea accesului tuturor copiilor apţi pentru acest gen de activitate la orele de educaţie fizică, în conformitate cu normele UE.
● Asigurarea unei traiectorii de tip "dublă carieră" sportivilor de performanţă, prin asigurarea educaţiei şi calificării într-o altă profesie, suplimentar carierei sportive, pentru a sprijini reintegrarea lor în societate.
● Construirea de stadioane şi de baze sportive pentru disciplinele olimpice, conform cerinţelor Comitetului Olimpic Internaţional.
● Dezvoltarea sportului prin coordonarea activităţilor de management sportiv, marketing sportiv şi cercetare.
● Înfiinţarea unor centre moderne de recuperare sportivă.

E-juridic.ro

http://www.e-juridic.ro/Declaratii.html
...
[+] [-] Cod CAEN - Actualizat 2008 Vizualizari: 105666
[+] [-] Codul de procedura civila - actualizat Vizualizari: 97618
[+] [-] Codul de procedura penala - actualizat Vizualizari: 62147
[+] [-] Codul familiei - actualizat Vizualizari: 57823
[+] [-] Codul Civil Vizualizari: 47404
[+] [-] NOUL COD RUTIER - actualizat Vizualizari: 46821
[+] [-] Codul Muncii Vizualizari: 26389
[+] [-] Contractul de prestari de servicii (model) Vizualizari: 23657
[+] [-] Codul de procedura civila: Competenta instantelor judecatoresti Vizualizari: 17426
[+] [-] Contractul de prestari de servicii Vizualizari: 16855

...

Lista activităţilor pentru care se atestă calificarea - pregătirea şi experienţa profesională

http://www.librarie.net/carte.php?nia=633&niaad=&niaadgr=&id=66786

Persoane fizice autorizate si asociatii familiale - editia a-III-a - 22 februarie 2007

Legea nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfăşoară activităţi economice în mod independent - ACTUALIZATĂ Dispoziţii generale Autorizarea. Procedura de autorizare. Anularea autorizaţiei Procedura de înregistrare în registrul comerţului Dispoziţii finale

Hotărârea Guvernului nr. 1766/2004 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfăşoară activităţi economice în mod independent Dispoziţii generale Autorizarea. Procedura de autorizare Modificarea, suspendarea şi anularea autorizaţiei Sancţiuni Dispoziţii tranzitorii şi finale

Nomenclatorul activităţilor din economia naţională care fac obiectul legii Forma şi conţinutul cererii pentru verificarea sau/ şi rezervarea denumirii firmei Declaraţia tip pe propria răspundere privind îndeplinirea condiţiilor de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veteriner, protecţiei mediului, protecţiei muncii şi apărării împotriva incendiilor, precum şi reglementările specifice protecţiei consumatorului pentru activiattea desfăşurată şi normele de calitate a produselor şi serviciilor puse pe piaţă Declaraţia tip de notorietate cu privire la abilitatea de a desfăşura activitatea pentru care se solicită autorizarea în cazul meseriilor tradiţionale şi artizanale Declaraţia tip pe propria răspundere privind situaţia financiară a solicitantului, cetăţean din statele membre ale Uniunii Europene şi din Spaţiul Economic European Cerere tip pentru autorizarea şi înregistrarea sau completarea/ modificarea autorizaţiei Cerere de eliberare a certificatului de cazier fiscal Lista profesiilor şi ocupaţiilor reglementate în România, care fac obiectul legii, şi autorităţile competente corespunzătoare acestor profesii şi ocupaţii Model de autorizaţie


Ordinul M.F.P. nr. 1346/2006 privind aprobarea Procedurii de atribuire a codului de înregistrare fiscală pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, a Procedurii de modificare a domiciliului fiscal pentru asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică, precum şi a modelului unor formulare PROCEDURĂ de atribuire a codului de înregistrare fiscală pentru persoanele fizice care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere Prevederi generale Procedura de solicitare şi atribuire a codului de înregistrare fiscală pentru contribuabilii înregistraţi fiscal până la data de 1 septembrie 2006 Înregistrarea fiscală în perioada 1 septembrie 2006 - 31 decembrie 2006 CAPITOLUL IV Obligaţia înscrierii codului de persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA pe documente Dispoziţii privind preschimbarea certificatelor de înregistrare ale contribuabililor care au calitatea de comerciant PROCEDURĂ de modificare a domiciliului fiscal pentru asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică Prevederi generale Procedura de modificare a domiciliului fiscal pentru asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică înregistrate fiscal până la data de 1 septembrie 2006 Înregistrarea fiscală în perioada 1 septembrie 2006-31 decembrie 2006 CAPITOLUL IV Obligaţia înscrierii codului de persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA pe documente Declaraţie de înregistrare fiscală/declaraţie de menţiuni Declaraţie de modificare a domiciliului fiscal pentru asocierile şi alte entităţi fără personalitate juridică Înştiiţare privind obligaţia de înregistrare fiscală sau de modificare a domiciliului fiscal Notificare CARACTERISTICILE de tipărire şi modul de difuzare, de utilizare şi de păstrare ale formularelor

Ordinul Ministerului Muncii, Solidarităţii sociale şi Familiei nr. 51/2007 pentru aprobarea Procedurii de atestare a calificării - pregătire şi experienţă profesională - dobândite în România, în afara sistemului naţional de învăţământ, de către cetăţenii români care doresc să desfăşoare activităţi, în mod independent sau ca salariaţi, pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene

PROCEDURA de atestare a calificării - pregătire şi experienţă profesională - dobândite în România, în afara sistemului naţional de invăţământ, de către cetăţenii români care doresc să desfăşoare activităţi, în mod independent sau ca salariaţi, pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene Atestat privind calificarea - pregătire şi experienţă profesională

Lista activităţilor pentru care se atestă calificarea - pregătirea şi experienţa profesională

...

declaratie de notorietate pentru autorizare PFA

http://www.avocatnet.ro/content/forumdisplayTopicPage/topicID_23237/RE:/declaratie/de/notorietate/pentru/autorizare/PFA.html
...
Data post: Vineri, 29 August 2008, 09:23
...
In anexa la pct 4 se vorbeste de declaratie "de notorietate cu privire la abilitatea de a desfasura pentru care solicita autorizarea , eliberata de primarul localitatii respectivein mod gratuit in cazul meseriilor traditionale artizanale.."

Meseriile traditionale se transmit prin ucenicie. Daca ati fost ucenic al unui mester traditional ( ar fi bine sa fie cunoscut si de primar) sunt de parere ca o recomandare scrisa din partea acestuia va convinge primarul sa va dea "hartia" de care aveti nevoie.
...

o declaratie ca la invatat sa faca anumite lucruri si ca garanteaza asupra calitatii prestatiei lui.
...
Sunt de parere ca o solutie de procedura ar fi:

1. Audienta la primar in care sa va expuneti inpreuna cu solicitantul cererea privind documentul.
2. Sa prezentati urmatoarele inscrisuri:
2.1 Declaratie din partea membrului familiei care la invatat sa faca burlane ca persoana stie sa faca acest lucru in conditii de calitate cerute de piata si ca gireaza ( poate fi si pecuniar ) orice gre
2.2 Declaratii din partea unor beneficiari ai serviciului privind calitatea lucrarilor la care a fost parte solicitantul.
2.3 Declaratie a unor martori ( rude sau cunostiinte ) ca" invatatorul" practica activitatea "din tata in fiu".
...

magazin online

http://www.unweb.ro/
...

pensiune online 420 lei

Aplicatia web de pensiune online este ideala pentru pentru orice tip de prezentare turistica/ hoteliere : pensiuni, moteluri, hoteluri, cabane/ vile/ apartamente de inchiriat, etc ...

Puteti prezenta absolut orice oferta turistica intr-un mod elegant si usor fara a avea cunostiinte de programare web sau web design.

- editor html continut

- galerie foto

- modul google translate

- prezentare video youtube


...
Servicii optionale :
...

2. Promovare web pensiune online: - pret 120 lei (tva inclus)

- optimizare web.

- inscriere manuala in peste 80 de directoare web si motoare de cautare din Romania.

- inscriere manuala in principalele motoare de cautare : google, dmoz, ..

- inscriere automata si semi-automata in peste 600 de motoare de cautare si directoare web internationale.

- durata de realizare - 8 / 14 zile


...
http://www.unweb.ro/

magazin online 460 lei

Magazinul online oferit de noi este ideal pentru orice tip de comert virtual pe care doriti sa-l incepeti.Prin intermediul magazinului online puteti comercializa simplu si comod orice produse doriti dvs.: articole de imbracaminte, obiecte de decor si artizanate, alimente, produse electronice si electrocasnice, absolut orice doriti dvs.

- cos comanda client.

- afisare cele mai vandute produse.

- motor de cautare integrat.

- avertizare comanda noua prin email.


...

certificarea calificarii IV

http://209.85.129.132/search?q=cache:cGcIfxpAiUEJ:www.cdep.ro/proiecte/2007/100/50/0/pvg2.pdf+certificat+de+mestesugar&hl=en&ct=clnk&cd=3
...
1. Exercitarea activitátilor economice în mod independent este reglementatà de Legea nr. 300/ 2004 privind autorizarea persoanelor fizice si a asociatiilor familiale care desfäsoarä actìvìtàti economice în mod independent
... Ordinului ministrului munci, solidaritàtii sociale si familiei nr. 701/ 2003 pentru desemnarea institutiei care sä recunoascä automat documéntele care dovedesc calificarea dobândità în sträinätate, în afara sistemului de învatamânt, de cetateni romàni sau cetäteni ai statelor membre ale Uniunii Europene si ai statelor apartinând Spatiului Economie European.
... prevederile Directivei 99/42/CE stabilind un mecanism pentru
recunoasterea calificàrilor ìnprofesiile reglementate de Directivele privind
liberalizarea si màsuri de tranzitie si pentru completarea sistemului
general de recunoastere a calificàrilor.

...
douä modalitäti de exercitare a activitätii - în contextul dreptului de stabilire sau al prestärii de servicii. Cetätenii statelor membre care beneficiazä de prestarea serviciilor sunt deja stabiliti într-un stat membru, unde exercitä în mod legal activitatea în cauzä, iar activitätile pe care vor sä le desfasoare în Romania au carácter ocazional, temporar. Datoritä caracterului temporar ci ocazional al
activitätii desfasurate în Romania, cetätenii din statele membre afiati în
aceastä situare trebuie sä beneficieze de proceduri care sa nu împiedice sau
sa îngreuneze libertatea de a presta servieii.

... au fost deja recunoscuti ca "mestesugari" într-unul dintre aceste state, unde
exercitá în mod legal activitatea respectiva, înregistrarea în Registrul
mestesugarilor constituie o barierä în calea liberei circulatii a persoanelor si
a serviciilor pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene si ale
Spatiului Economic European.


2. Potrivit Legii nr. 300/2004 calificarea necesarä pentru a desfasura
activitatea economica pentru care se solicita autorizaba, dobândita în
Romania, poate fi doveditä, printre alte documente, si pe baza unei
declaratii de notorietate cu privire la abilitarea de a desfasura activitatea
pentru care se solicita autorizarea. Fata de acest aspect, atragem atenea cä
propunerea legislativa nu contine prevederi în acest sens.
...

certificarea calificarii III

http://www.primaria-harsova.ro/acte.html
...
ACTE NECESARE PENTRU
AUTORIZATIA DE FUNCTIONARE
PERSOANE FIZICE SI ASOCIATII FAMILIALE
...
  • copii dupa documente care dovedesc pregatirea profesionala, sau dupa caz, experienta profesionala

  • ***in cazul in care pentru practicarea unor activitati ,ocupatii sau meserii sunt prevazute ,prin acte normative ,cerinte de pregatire profesionala

    **** persoana fizica sau membrii asociatiei familiale trebuie sa depuna dovada indeplinirii conditiilor respective:

    • diploma, certificat sau adeverinta de absolvire a unei institutii

    • certificat de absolvire a unei forme de pregatire profesionala

    • certificat de competenta profesionala

    • cartea de mestesugar

    • carnetul de munca - sa se specifice ca cel putin 2 ani a fost incadrat in activitatea, meseria sau ocupatia pentru care solicita autorizatie


    ...

    certificarea calificarii II

    http://birou-avocat.com/forum-juridice/index.php?topic=2.0

    CONTRACT COLECTIV DE MUNCA
    UNIC LA NIVEL NATIONAL
    pe anii 2007-2010
    ...
    CAPITOLUL 7
    Formarea profesionala
    Art. 83. - (1) Partile inteleg:
    a) prin termenul de formare profesionala - orice procedura prin care o persoana dobandeste o calificare atestata printr-un certificat sau o diploma, eliberate conform legii;
    b) prin termenul de formare profesionala continua - procedura prin care o persoana, avand deja o calificare ori o profesie, dobandeste noi competente cognitive si functionale (deprinderi);
    c) prin comitete sectoriale de formare profesionala - structuri de dialog social autonom, care dezvolta, actualizeaza si valideaza calificarile din ramura respectiva de activitate.
    (2) Formarea profesionala si formarea profesionala continua cuprind si teme din domeniul relatiilor de munca, convenite intre sindicate si angajatori.
    (3) Partile semnatare convin sa participe la elaborarea si utilizarea, pentru ramura lor de activitate, a sistemului de formare si evaluare bazat pe competente, sa completeze si sa elaboreze standardele ocupationale.
    (4) Partile convin asupra necesitatii si obligativitatii perfectionarii profesionale a tuturor categoriilor de salariati, inclusiv a liderilor sindicali scosi din productie, la expirarea mandatului.
    (5) Partile semnatare convin sa acorde intregul sprijin solicitat de catre CNFPA - ca autoritate nationala a calificarilor - pentru elaborarea sistemului de standarde ocupationale, bazat pe competente, si a calificarilor care vor fi validate si introduse in Registrul national al calificarilor. Sistemul va fi utilizat la evaluarea si certificarea calificarii salariatilor.
    (6) Formarea profesionala a lucratorilor se organizeaza pentru ocupatii, meserii, specialitati si profesii - numite la modul general ocupatii - cuprinse in "Clasificarea Ocupatiilor din Romania" - COR, pe baza "standardelor ocupationale" si a clasificarilor elaborate de comitetele sectoriale.
    ...

    certificarea calificarii

    http://christinevalmy.ro/nailcare_ro.htm
    ...

    ATENTIE ! Cursurile scolii Christine Valmy sunt acreditate national, permitand angajarea absolventilor atat in tara, cat si in strainatate.La absolvire se elibereaza atat certificat de calificare acreditat de catre statul roman (emis de MINISTERUL MUNCII si MINISTERUL EDUCATIEI si CERCETARII), cat si diploma Christine Valmy.




    http://74.6.239.67/search/cache?ei=UTF-8&p=certificarea+calificarii&fr=yfp-t-802&u=christinevalmy.ro/nailcare_ro.htm&w=certificarea+calificarii&d=GsFwHQ-YR_BW&icp=1&.intl=us
    ...

    ATENTIE ! Pentru ca certificarea calificarii sa fie valabila pe teritoriul national este obligatorie obtinerea certificatului de calificare de la Ministerul Invatamantului si Ministerul Muncii. Diploma Christine Valmy este echivalabila numai in strainatate in limitele indeplinirii conditiilor impuse de statul de imigrare.